dijous, 26 de gener del 2017

ÉS L’UNIFORME LA SOLUCIÓ?

En els últims anys, hi ha hagut un debat obert entre els centres educatius i els pares a favor i en contra de portar uniforme a l’ESO.

TONI LÓPEZ LÓPEZ.

Pel que fa la meva opinió, estic en contra de la imposició de l’uniforme a l’etapa de secundària perquè amaga desigualtats i, a més, no afavoreix la diversitat.
D’ una banda, l’uniforme es presenta com si fos una manera de resoldre les diferències entre l’alumnat. D’altra banda, en el període de l’ESO, els joves van creant una personalitat i, si han de posar-se l’uniforme, això limita als alumnes a expressar la seva entitat pròpia i se senten cohibits.
A més, a causa de la societat que hi ha avui dia , es creen molts estereotips de gènere. Per exemple, en molts col·legis l’uniforme de les nenes és una faldilla i els dels nens són uns pantalons. Al meu, a primària, no passa això. Les nenes poden fer servir els pantalons igualment.
Així doncs, crec que l’uniforme a l’ESO no és la solució, perquè la seva implantació significaria no combatre les desigualtats a l’aula, la pèrdua de voluntat per escollir la roba de l’alumnat i no fomentaria la dissemblança entre ells.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada