dilluns, 22 de gener del 2018

SOSTENIBILITAT






El medi ambient a Espanya

Amb la Constitució de 1978 apareix per primera vegada, a Espanya, una llei en la qual s'aprecia certa preocupació pel Medi ambient.

Així, en l'Article 45 es declara que:

1. Tots Tenen el dret a gaudir d'un medi ambient adequat per al desenvolupament de la persona, així com el deure de conservar-lo.

2. Els poders públics vetllen per a la utilització racional de tots els recursos naturals, a fi de protegir i millorar la qualitat de vida i defensar i restaurar el medi ambient, recolzant-se en la indispensable solidaritat col·lectiva.

3. Per als que violen el disposat en l'apartat anterior, en els termes que la llei fixi, es van establir sancions penals o, en superar el cas, administratives, així com l'obligació de reparar el dany causat.

El canvi climàtic

Des de l'any 1996, a Espanya, l'índex d'emissions de CO2 s'ha incrementat notablement, incomplint de llarg amb els objectius del Protocol de Kyoto sobre emissions generadores d'efecte hivernacle i del canvi climàtic.

Espanya és un país especialment afectat pel fenomen de la sequera, en el qual repercuteix el canvi climàtic que s'ha qualificat com de sec o molt sec. El canvi climàtic preludia ,per a Espanya, gravíssims problemes mediambientals, agreujant els trets climàtics més extrems.

La preocupació de la societat espanyola pels assumptes mediambientals ha evolucionat a Espanya de forma clarament ascendent.











Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada